31.1.2013

Haaste


Katrilla oli blogissaan minullekin tällainen haaste! Enpäs ole moisia tainnut moneen vuoteen täytellä. Muinoin irc-galleriassa nämä olivat suosikkiajanvietettäni. Faktoja oli tosi hankala keksiä, eivätkä olleet Katrin kysymyksetkään helpoimmasta päästä. Haasteen heitin vain muutamalle bloggaajalle, jotka saavat siihen tarttua mikäli haluavat. 

Ohjeet:
Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukijaa.
1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaaja, jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.


11 Asiaa minusta
1. Olen katsonut eläessäni vain kaksi mustavalkoelokuvaa.
2. Tykkään sanaristikoista. Ovat mainiota ajanvietettä erityisesti juna- tai lentomatkalla.
3. Olen aina tykännyt tanssimisesta, mutten ole koskaan uskaltautunut varsinaisille tanssitunneille. Kuitenkin ala-asteella pidin hetken aikaa omaa tanssikerhoa kavereilleni ja keksin koreografiat päästäni. Taisimme jopa esiintyä yhdessä joulujuhlassa!
4. Tykkään muistella ja pohtia menneitä. Junamatka kuluu nopeasti, kun koettaa mahdollisimman yksityiskohtaisesti palauttaa mieleensä jonkin hetken tai tapahtuman. Erityisen hyvin muistan tilanteita, joihin liittyy musiikkia tai tuoksuja. 
5. Olen muuttanut tähän mennessä kahdeksan kertaa.
6. Tahtoisin enemmän aikaa soittamiselle ja laulamiselle. Olisi mahtavaa tehdä vaikkapa akustisia duokeikkoja pienissä pubeissa tai mennä katusoittamaan. 
7. Näytän mielestäni kivalta sporttisissa vaatteissa. Urheiluvaatteeni saavat olla myös värikkäitä, vaikken muuten pukeudukaan räikeästi.
8. Rakastan keikkoja. Erityisesti sellaisia, missä saa huutaa, hyppiä ja laulaa mahdollisimman paljon. 
9. En ole varma, pidänkö erityisen paljon lapsista, vaikka teenkin töitä opettajan sijaisena.
10. Rakastan Makuunin irtokarkkeja. 
11. Ei-niin-salainen paheeni on huonojen tosi-tv-sarjojen katselu. Ehdoton ykkönen on MTV:ltä tai vastaavalta kanavalta joskus tullut Renttuakatemia (Tool Academy), jossa amerikkalaiset mimmit tuovat ääliöpoikaystäviään akatemiaan "oppimaan herrasmiehiksi". Käsittämätöntä pöllöilyä alusta loppuun, mutta jollain sairaalla tavalla niin hölmöä, että naurattaa ja koukuttaa.

Katrin kysymykset:
1. Oletko enemmän järki- vai tunneihminen?
Ehdottomasti tunneihminen. Osaan kyllä harkita asioita myös järkiperustein, mutta ristiriitatilanteissa tunne saattaa viedä voiton. Olen kyllä myös sitä mieltä, että usein se, mikä tuntuu hyvältä ja oikealta on se järkevin vaihtoehto. Jos tekee tunteidensa vastaisia päätöksiä, tulee elämästä helposti suorittamista. 

2. Mikä on kaikkien aikojen lempparibiisisi?
En osaa vastata, koska maailma on täynnä hienoa musiikkia, ja lempikappaleeni vaihtelevat ajan ja tilanteen mukaan. Yhtä ikisuosikkia on ihan mahdotonta keksiä. Viime aikoina soitossa ovat olleet mm. Ed Sheera, Ellie Goulding ja kesästä asti luukuttamani Pariisin Kevät.

3. Millaisen ihmisen kanssa et voisi kuvitella seurustelevasi?
Sellaisen, jonka perimmäiset arvot ovat omieni kanssa ristiriidassa. Toisten ihmisten väheksyminen, empatiakyvyttömyys, olemattomat vuorovaikutustaidot tai tarve kontrolloida suhteen toista osapuolta ovat ominaisuuksia, joita en seurustelukumppanilleni toivoisi. 

4. Mihin maahan haluaisit matkustaa kaikkein eniten?
Ehkä tällä hetkellä eniten tahtoisin matkustaa Australiaan tai Uuteen-Seelantiin.

5. Kuulutko johonkin uskontokuntaan? Miksi/miksi et?
Olen kristitty ja kuulun ev.lut kirkkoon. Kirkkoon kuulumiseni on ehkä enemmän tapa, kuin tietoinen valinta. Viime aikojen keskustelut mm. samaa sukupuolta olevien avio-oikeudesta sekä isäni eroaminen kirkosta ovat saaneet pohtimaan, miksi itse kuulun tämän kirkon ja uskonnon piiriin. Kaiketi perustana ovat positiiviset kokemukseni seurakunnan toiminnasta ja siinä mukana oleminen. Sekin on kyllä lukion jälkeen jäänyt. En ole uskostani Jumalaan varma, enkä ole pitkään aikaan pohtinut uskonasioita. Ehkä pitäisi.

6. Miten suhtaudut maailman vääryyksiin ja epäoikeudenmukaisuuksiin? Ahdistutko niistä, vai ajatteletko asiaa ylipäätänsä?
Luen uutisia, joten epäoikeudenmukaisuuksien näkemättä jääminen on lähes mahdotonta. Mietin asioita, mutten perinpohjaisesti ahdistu niistä. Vääryydet saavat arvostamaan sitä, kuinka hyvin asit itsellä ovat ja asettavat omille ongelmille mittasuhteet. 

7. Millainen vanhus haluaisit olla joskus tulevaisuudessa?
Tahtoisin pysyä kiinni ajassa, olla selvillä siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Toivoisin myös olevani mahdollisimman pitkään terve ja toimintakykyinen. Olisi hienoa, jos voisin jakaa elämänkokemustani ja sen myötä toivottavasti karttuvaa viisauttani nuoremmille, mutta olla silti menettämättä nuorekasta suhtautumista ja elämäniloa. Ehkä minusta tulee hiukan outo ja vinksahtanut vanhus, joka kirjoittaa muistelmiaan ja kuuntelee kummallista musiikkia vuosikymmenten takaa.

8. Haluatko lapsia? Miksi/miksi et?
Asia tuntuu vielä omalla kohdallani todella kaukaiselta. Uskon, että joskus tulevaisuudessa haluan lapsia, mutta en ole asiaa kovin syvällisesti pohtinut. On paljon muita asioita, jotka tahdon elämässäni toteuttaa ennen lasten hankkimista.

9. Kuka on mielestäsi maailman kaunein nainen ja kuka komein mies?
Vaikea! Vastaan tähän nyt ihan puhtaasti ulkonäöllisin perustein... The Sounds yhtyeen Maja Ivarsson on upea nainen. Miehistä Ian Somerhalder on kuumista kuumin. 

10. Kiinnitätkö mielestäsi paljon huomiota ulkonäköösi?
Kiinnitän. Tykkään pukeutua, meikata ja väkertää hiuksia ja viihdyn peilin äärellä helposti liiankin pitkään. Osaan kuitenkin  ottaa myös rennosti. Joka päivä en jaksa miettiä vaatteitani viimeiseen asti, kehittää päätähuimaavia kampausideoita tai meikata. Etenkin perheen ja lähipiirin kesken vietän paljon aikaa laittautumatta. 

11. Mikä on sinulle tärkeintä elämässä?
Tärkeintä on löytää ne asiat ja ihmiset, jotka tekevät onnelliseksi. Kliseisesti voisi kai sanoa, että elämässä tärkeintä on rakkaus. Rakkaus niin muita ihmisiä kuin itseään kohtaan.

Minun kysymykseni:
1. Jos elämästäsi tehtäisiin elokuva, mikä sen nimi voisi olla?
2. Mistä näit viimeksi unta?
3. Mitä et koskaan haluaisi tehdä työksesi? Miksi?
4. Erikoisin taitosi tai kykysi?
5. Jos saisit loppuelämäsi harrastaa vain yhtä liikuntalajia, mikä se olisi?
6. Mikä teki sinut tänään onnelliseksi?
7. Mikä kappale on jättänyt sinuun pysyvän muistijäljen? Miksi?
8. Mihin olet itsessäsi tyytyväinen?
9. Mitä kannat aina mukanasi taskussa/laukussa?
10. Mihin kaupunkiin tahtoisit Suomessa matkustaa? Miksi?
11. Millainen olisi unelmiesi asunto?

Haastan:
IinanEnninLauranMaian ja Jennan

1 kommentti:

  1. Kiiitos! Mä kyl tein tälläsen just vähän aikaa sitten, mutta ehkä mä noihin sunkin kysymyksiin vastailen, kun tylsyys yllättää. :D

    VastaaPoista